Genealogie VERBOVE en VAN DER VAT - home
 
 
 
 
 
 
 
 


Op deze genealogische site vindt u onder andere de stambomen van de families Verbove (Loosduinen/Den Haag) en Van der Vat (Den Haag).De familienaam Verbove, zonder -n, is een 19de-eeuwse verbastering van Verboven met een -n. Deze laatste naam komt veelvuldig voor in Noord-Brabant en Vlaanderen. Een verband met die Brabantse en Vlaamse Verbovens is nog niet aangetoond: onze tak gaat terug tot in Zeeland.
Marinus Verboven werd rond 1740 geboren in Sint-Maartensdijk op het eiland Tholen. In 1763 trouwde hij in Ouwerkerk op Schouwen-Duiveland met Martina Kooijman. Lees verder...
De familie Van der Vat stamt uit Friesland en heeft vooral in Joure en Sneek gewoond. In de Napoleontische tijd oefenden ze daar het beroep van kuiper uit en aan dat beroep zal dan ook de familienaam ontleend zijn. Tegenwoordig komt de naam Van der Vat in Friesland nauwelijks nog voor.
Jelle Oeges Zeilstra is de stamvader van het geslacht. Hij werd rond 1670 geboren in Sneek en trouwde daar in 1703 met Antje Louman. Lees verder...


 Andere families

Ook van verwante families zijn op deze site gegevens te vinden. Een korte beschrijving van een aantal families is via deze links te bereiken: Voortman, Uittedewillige / Uitdewilligen, Mönnichmann, Dannis, Giovanelli en Geltsligter. Voor gegevens over afzonderlijke personen kunt u gebruik maken van het zoekmenu links.


 Over deze site

De database van deze site bevat momenteel gegevens van ruim 6500 personen en meer dan 2000 gezinnen. Van elk individu kunt u een persoonsblad inzien, waarop, voor zover bekend, de gegevens staan betreffende geboorte, huwelijk en overlijden. Verder kunt u er links aantreffen naar eventueel beschikbare foto´s of documenten. De gegevens van gezinnen zijn ondergebracht op gezinsbladen. Via de zoekfuncties in het menu aan de linkerkant kunt u deze gegevens vinden.
Als u aanvullingen of correcties heeft, dan is uw reactie zeer welkom. U kunt ook gebruik maken van het tabblad 'Suggestie' op de persoons- en gezinsbladen.
Uit het fotoalbum
Account aanvragen

De gegevens van in leven zijnde personen zijn om privacyredenen afgeschermd, conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Familieleden kunnen een account aanvragen, waarmee ze de verborgen gegevens wel kunnen zien.Home | Account aanvragen | Familiefoto's | Documenten | Bronnen | Statistieken | Nieuw | Zoeken | Contact | Beheer

2005-2023 - deze site is gemaakt met TNG 14 - laatste update: 7 augustus 2023